Search
Close this search box.
Vloerconcept logo

Epoxy en polyurethaan gietvloeren

Wij bieden zowel epoxy (EP) als polyurethaan (PU) gietvloeren aan. Deze vloeren zijn zelfnivellerend en kunnen naadloos aangebracht worden mits er geen dilatatievoegen in de ondergrond aanwezig zijn. De geringe dikte van 3 à 4mm maakt dat deze vloersystemen uiterst geschikt zijn voor renovaties omdat er geen breekwerk nodig is.

 

Epoxy en Polyurethaan vloeren voordelen

Hoewel beide vloersystemen hetzelfde uitzicht hebben, verschillen ze in hun eigenschappen.

  • Doordat een polyurethaan gietvloer elastisch, zacht en UV-bestendig als eigenschappen heeft is dit het geschikte vloersysteem voor uw woning, praktijk, horeca, kantoor en trapafwerkingen.
  • Een epoxygietvloer is door zijn hardheid meer aangewezen in industriële ruimtes, garages en ateliers. Een PU gietvloer is door zijn elastische eigenschappen minder gevoelig aan krasvorming dan een EP gietvloer.

Het uitzicht van onze epoxy en polyurethaan gietvloeren is zijdeglanzend tot mat, naar kleurkeuze toe zijn alle RAL en NCS tinten mogelijk. Beide gietvloeren kunnen bovendien in combinatie met vloerverwarming toegepast worden. Wij plaatsen onze gietvloeren enkel binnen (zie ook badkamerafwerking en trapafwerking), voor buitentoepassingen zijn onze betonvloeren meer geschikt.

 

Plaatsingsvoorwaarden EP en PU gietvloeren

De ondergrond dient stabiel, egaal en vocht- en vetvrij te zijn. Er moet gecontroleerd worden of er een probleem met opstijgend vocht is of kan zijn.

Om een zo egaal mogelijke gietvloer te kunnen plaatsen vragen wij om een omgevingstemperatuur tussen de 15 en 20°C.
Onze gietvloeren volgen het profiel van de ondergrond. De vereisten voor effenheid moeten daarom reeds tot stand zijn gekomen in de ondergrond. Waar nodig plaatsen we een extra schraaplaag in één of twee lagen om eventuele oneffenheden, zoals tegelvoegen, weg te werken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Onderhoud gietvloeren

Gietvloeren, zowel epoxy als polyurethaan, kunnen onderhouden worden met handwarm water, nooit met heet water boven 40°C. De keuze van het reinigingsmiddel en werkwijze hangt af van de aard van vervuiling. Desgewenst kunnen wij de nodige reinigingsproducten leveren.

Doordat zowel EP als PU gietvloeren gesloten vloersystemen zijn hebben bijvoorbeeld vetten en oliën weinig kans om vlekvorming te veroorzaken. Voor een duurzaam behoud van onze gietvloerafwerkingen, dienen alle gemorste verontreinigingen zo spoedig mogelijk te worden verwijderd

Lees meer over het onderhouden van een gietvloer.

 

EP en PU gietvloer prijs per m²

De kostprijs van onze gietvloeren is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • De grootte van de oppervlakte
  • Het type ondergrond
  • Enz.

Voor een correcte offerte op maat kan u hier alle nodige informatie invullen. Wij bezorgen u snel een antwoord.

Gietvloer technische fiche

Polyurethaan gietvloer

Epoxy-gietvloer

UV-bestendig
Goed bestand tegen veel voorkomende chemicaliën
Flexibel
Na doorharding geen krimp
Belastbaar na 24u (afh. van omgevingstemperatuur)
Belastbaar na 24 u (afh. van omgevingstemperatuur)
Chemische doorharding na 7 dagen
Chemische doorharding na 7 dagen
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Na doorharding geen krimp
Solventloos
Goede stootvastheid
Goede slagvastheid