Search
Close this search box.
Vloerconcept logo

Betonvloeren

Doordat Vloerconcept zijn oorsprong kent in het plaatsen van gepolierde betonvloeren bieden wij deze nog steeds aan. Dit in samenwerking met onze partners die dezelfde filosofie als wijzelf hanteren nl. correcte afspraken en een afwerking met oog voor detail.

Storten en polieren van betonvloeren

Wij storten en polieren betonvloeren in woningen, garages, winkelruimtes, terrassen, tuinpaden, opritten enz. Door het gebruik van lat, trilplaat en laser kunnen we garanderen dat uw betonvloer mooi vlak en egaal geplaatst wordt. Om barsten en scheuren zoveel mogelijk te vermijden wordt een betonvloer ingezaagd. U kan hierbij kiezen voor de hoogstnoodzakelijke zaagsnedes of een meer decoratief tegelpatroon. Door het gebruik van pigmenten kan een betonvloer in de kleur van uw keuze afgewerkt worden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Impregneren van gepolierde betonvloeren

Ondanks het polieren behoudt een betonvloer een poreus oppervlak waardoor vlekvorming mogelijk is. Om het esthetisch, minerale uitzicht te behouden raden wij aan om uw betonvloer te beschermen door een impregnatie aan te brengen. Door het impregneren blijft de betonvloer ademend doch voorkomt het snel indringen van vloeistoffen en vuil. Bovendien wordt het onderhoud van het betonoppervlak vergemakkelijkt.

Hoe gaat dit alles in zijn werk?

Het impregneren wordt in twee fasen uitgevoerd.

  • Een 1ste impregnatie gebeurt aansluitend na het plaatsen van de betonvloer. Hierdoor zal de toplaag reeds verhard worden en enige bescherming bieden voor het snel indringen van vloeistoffen en vuil.
  • De 2de impregnatie kan +/- 28 dagen later worden uitgevoerd. Echter kan deze bewerking ook uitgesteld worden, maar liefst niet langer dan een jaar na plaatsing betonvloer.

Deze behandelingen hebben geen invloed op aanwezige structurele en esthetische kenmerken.

Renoveren van gepolierde betonvloeren

Na verloop van jaren en/of intensief gebruik kan het zijn dat uw betonvloer aan een renovatie toe is. Na een inspectie van de betonvloer bekijken we hoe het betonoppervlak kan worden opgewaardeerd en verbeterd.