Search
Close this search box.
Vloerconcept logo

Steentapijt

Een steentapijt is een esthetische vloertoepassing bestaande uit gekleurde steentjes die met epoxyhars gemengd worden en vervolgens tot een vlakke en naadloze vloer verwerkt worden. Een uitgebreide kleurenkaart zorgt ervoor dat iedereen zijn gading kan vinden in ons aanbod. Ook in het formaat van steentjes zijn verschillende keuzes mogelijk:

  • Formaat 1 – 2mm geeft een zeer egaal resultaat met een minimum aan structuur.
  • Formaat 2 – 3mm brengt de karakteristieken van het steentapijt mooi naar voor en een lichte structuur is merkbaar.
  • Formaat 3 – 4mm geeft een robuuste uitstraling aan uw vloer.

Een steentapijt voelt warm en comfortabel aan en is bovendien geluidsdempend. Ook in combinatie met vloerverwarming is een siergrindvloer een uitstekende keuze omwille van een goede warmtegeleiding dankzij de vele poriën tussen de steentjes.

Wenst u een afwerking met plinten dan bieden we u de keuze uit aluminium of met steentjes.

Voor een traprenovatie of bekleding is een steentapijt tevens een dankbare en slijtvaste oplossing.

Standaard heeft een grindvloer een open structuur wat in bijna alle droge ruimtes kan worden toegepast. Om het onderhoud te bevorderen is het echter aan te raden om het steentapijt te voorzien van een dichtstructuur, zeker in keukens en badkamers. Wanneer er gekozen wordt voor een korrel van 1 tot 2mm is het noodzakelijk om een dichtstructuur te plaatsen.

 

Plaatsingsvoorwaarden steentapijt

De ondergrond dient solide, stabiel en droog te zijn. Mits de juiste voorbehandeling kan een steentapijt op vrijwel elke ondergrond geplaatst worden.

De dikte van het steentapijt is afhankelijk van de gekozen steentjesgrootte. De fijnste steentjes worden op een dikte van 5mm geplaatst, 2 tot 3mm wordt op 6 mm geplaatst en 3 tot 4mm wordt op 8mm geplaatst. Hier zijn indien nodig afwijkingen mogelijk.

Vraag een offerte aan.

 

Onderhoud steentapijt

Ruimtes die intensief gebruikt worden of waar het steentapijt met water in contact kan komen dient een dichtstructuur aangebracht te worden.
Een steentapijt voorzien van een dichtstructuur onderhoudt u best met een stofzuiger.
Af en toe het steentapijt reinigen met water en een ‘zeep zonder zeep’, Ph waarde neutraal of soms een Ph waarde van 5-6 gebruiken om eventuele achtergebleven kalkresten van leidingwater op te lossen.
Het is belangrijk om telkens je de vloer met water hebt gereinigd zoveel mogelijk water weer op te zuigen of te dweilen!
Oplosmiddelen zullen de dichtstructuur zeker aantasten en die zal hiervan gaan kleven.

Het onderhoud van een steentapijt met open structuur kan men het best vergelijken met dat van kamerbreedtapijt, d.w.z. minimaal 1 maal per week stofzuigen (eventueel meerdere malen afhankelijk van de vervuiling). Het is niet nodig telkens te reinigen met water en zeep omdat het vuil zeer eenvoudig te verwijderen is met een goede stofzuiger. Het is wel mogelijk om met een vochtige dweil het steentapijt op te frissen.

 

Kleuren

Wij komen graag bij u langs met een uitgebreid kleurenassortiment waaruit u een keuze kunt maken. Het is ook mogelijk om naar uw eigen smaak kleuren te mengen.
De vele mogelijkheden gaan van licht tot donker, fel gekleurd of zelfs metallictint en alles daartussen in is realiseerbaar.

Graag meer informatie op maat? Contacteer ons en we bespreken dit met u.

Gietvloer technische fiche

Duurzaam
Krasbestendig
Slijtvast
Antislip
Naadloos
Kleurvast
Brandveilig
Comfortabel
Geluidsdempend