Search
Close this search box.
Vloerconcept logo

Je woning renoveren? Vijf redenen waarom gietvloeren zo populair zijn.

Gietvloer en renovatie: tips van experts

Wie z’n huis renoveert, hakt veel belangrijke knopen door met directe impact op budget én resultaat. Eén van die belangrijke beslissingen bij vrijwel elk renovatieproject komt als antwoord op de vraag: welke vloer leg ik best als ik renoveer?
De laatste jaren winnen gietvloeren gestaag aan populariteit. Helemaal terecht, als we de belangrijkste voordelen van een gietvloer bij je renovatie op een rijtje zetten:

  • Met een gietvloer vermijd je onnodig uitbreekwerk,
  • Een gegoten vloer is snel weer belastbaar, dus je kunt snel weer aan de slag,
  • Je behoudt makkelijk je bestaande elektrische vloerverwarming,
  • De vloer is hygiënischer en makkelijk schoon te maken,
  • Je geniet van een langere levensduur en bespaart geld uit.

 

1. Geen uitbreekwerk

Als je huidige vloer droog en stabiel is, kun je in veel gevallen zonder problemen een laag gietvloer over de bestaande vloer heen laten leggen. Tegelvloeren en betonvloeren zijn in veel gevallen bijzonder geschikt voor een nieuwe toplaag in bijvoorbeeld epoxy of PU (polyurethaan). Zo spaar je tijd en geld uit: je moet de bestaande vloer niet langer uitbreken (met risico op sloopschade) én je kunt meteen aan de slag met je nieuwe laag.

 

2. Snel beloopbaar en belastbaar

Afhankelijk van het gekozen materiaal, kun je op een pas gegoten vloer al na 24 uur weer gewoon lopen. Meubels en andere zware spullen kun je in veel gevallen al na een dag of drie opnieuw terugplaatsen. Dat spreekt veel renoveerders aan: hoe sneller je vloer weer belastbaar is, hoe vlugger je aan de slag kunt met de rest van je renovatieproject.

 

3. Integreer je bestaande vloerverwarming

Een dunne gietvloer in PU kan prima over je bestaande vloerverwarming worden gelegd. Zo bespaar je opnieuw op de kosten én ben je er zeker van dat je vloerverwarming net zo efficiënt is als voorheen.

 

4. Schoon en hygiënisch voor gebruik

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een parketvloer, kun je een gietvloer snel schoonmaken. Bacteriën krijgen immers geen kans om zich vast te hechten in kieren en tussen plinten. Je spaart dus heel wat poetswerk uit – tijd die je aan leukere dingen kunt besteden!

 

5. Lange levensduur

Een gietvloer gaat lang mee en spaart dus kosten uit op lange termijn: structureel onderhoud blijft beperkt tot een absoluut minimum. Dat scheelt in de portemonnee én zorgt ervoor dat de vloer zijn waarde behoudt.

Elk huis en elk renovatieproject is uniek: maak daarom de juiste keuze die helemaal past bij de stijl en filosofie van je eigen renovatie. Voor onafhankelijk advies, reken je best op een expert. De juiste tips over materiaalkeuze en plaatsing vermijden latere kopzorgen en helpen je om je renovatie helemaal te doen slagen!

Bekijk zeker onze realisaties en vraag gerust een offerte aan.